Telefon på väg till utvecklare

Rykte: Tizen kommer i oktober

Ryktesfloran har böljat fram och tillbaka kring operativsystemet Tizen. Nu har den tippat från att Tizen är nedläggningshotat till att de första mobilerna är nära förestående. Lansering i oktober enligt detta rykte.

Publicerad Uppdaterad

Bakom operativsystemet Tizen står framför allt Intel och Samsung som plockat med sig delar från sina tidigare operativsystemförsök Meego och Bada. Framför allt Samsung har satsat en hel del pengar på projektet.

Enligt det senaste ryktet, från bloggen Tizen Indonesia, kommer Samsung att lansera en Tizen-telefon på sin första utvecklarkonferens, som äger rum i San Francisco den 27 - 29 oktober.

Ryktet stärks av tizenblog.de, som snappat upp importhandlingar om lådor med en Samsung-mobil med modellnummer SM-Z9005 som tros vara på väg till utvecklare. Modellbeteckningen har tidigare förekommit i samma sammanhang som kodnamnen Melius och Redwood, som ofta förekommit i diskussioner kring Tizen.

Om ryktena stämmer kan vi alltså få se den första Tizen-telefonen till julhandeln i år. Om den då säljs i Sverige återstår att se.