Billigt och puls

Rykte: Två nya armband från Jawbone

Jawbone kommer inom kort att uppdatera sin portfölj av aktivitetsmätare med två nya produkter.

Publicerad Uppdaterad

Förutsatt att du vill ha en aktivitetsmätare utan display, vilket börjar bli allt mer ovanligt numera, så är Jawbones Up-serie något av det bästa du kan få tag i. Den största nackdelen är armbandets design, som verkligen fastnar i precis allt som den teoretiskt kan haka fast sig i, fast samtidigt ser den betydligt snyggare ut än exempelvis Fitbit Flex, som är den andra stora skärmlösa stegräknaren på marknaden. Den stora fördelen ligger inte så mycket i armbandet, utan att Jawbone utan tvekan har gjort den bästa appen för det hela med bäst kurering av de data som samlas in.

Nu ryktas det om att Up och Up24 ska få sällskap av två nya modeller inom ett par veckor, eventuellt så tidigt som nästa vecka. De två nya armbanden ska få namnen Move och Up3, men någon design har inte visats upp än.

Det lite dyrare bandet, Up3, ska enligt uppgiftslämnaren ha en helt ny design (får vi äntligen något som inte fastnar överallt har Jawbone vunnit), men den stora nyheten ska vara att bandet även innehåller en pulsmätare, vilket såväl Fitbits nya enheter som Microsoft Band kan skryta med (det är lite av den rådande trenden bland såna här band). Up3 kommer däremot inte bli helt billig, utan ska landa på 180 dollar när den släpps. Som jämförelse får du Up för strax under tusenlappen och Up24 för 1 300 kronor, där Up3 rimligen landar någonstans mellan 1 500 och 1 800 kronor.

Den andra modellen, Move, verkar behålla samma design som Up-serien gjort hittills men ska vinna mark på att bli riktigt billig. 50 dollar hävdar källan, vilket borde generera en prislapp under femhundringen här i Sverige. Rimligen rör det sig om en uppdaterad variant av första Up-bandet, som överförde data via hörlursporten, istället för en trådlös variant.