Inkomster på sociala medier

Rykte: Twitter kan införa dricks till twittrare

En välrenommerad läcka har rapporterat om att Twitter ska införa en dricksburk där följare kan skänka en slant till Twitteranvändare de uppskattar.

Publicerad Uppdaterad

Enligt en välkänd twitterläcka, Jane Manchun Wong, planerar Twitter att införa en så kallad dricksburk i både Twitter och deras ljudbaserade tjänst Spaces (som är tänkt att konkurrera med chatappen Clubhouse). Wong säger att när dricksburken slås på kommer Twitteranvändare att kunna tjäna pengar på sitt innehåll på Twitter och Twitter Spaces. Till dricksburken kommer betallösningar som PayPal, Venmo, Cash app och Patreon att kopplas för att göra det enkelt för de som vill stödja sina favoritkonton på Twitter. 

Funktionen har ännu inte blivit officiell från Twitters sida och det finns heller ingen information kring vilka användare som kommer att kunna använda tjänsten, det kan komma att krävas en viss mängd följare eller någon liknande avgränsning. Redan nu finns ju så kallade Super follows vilket gör att Twitteranvändare kan ta betalt för exklusivt material. Dricksburken skulle alltså vara ytterligare ett sätt för användare att tjäna pengar på sitt Twittrande. 

Källa