https://www.mobil.se/nyheter/rykte-whatsapp-vill-lata-fler-videochatta-samtidigt
568546
Nyheter
falskt
Videochatta med fler

Rykte: WhatsApp vill låta fler videochatta samtidigt

Den Facebookägda chatappen WhatsApp har avslöjats vara på väg att utveckla en funktion som gör att man kan vara fler än de maximalt fyra appen nu tillåter vid gruppsamtal.

Allt medan coronapandemin fortsätter sin framfart i världen försöker allt fler företag att erbjuda lösningar för att människor ska kunna kommunicera enklare och effektivare. Då saker som tidigare kunde skötas via personliga möten nu måste hanteras på andra sätt ser behoven annorlunda ut jämfört med tidigare.

Det här märks framför allt bland de olika verktyg för videokommunikation, den senaste uppdateringen kommer från den Facebookägda appen WhatsApp som nu arbetar med att försöka öka antalet möjliga deltagare vid en videokonversation. Nu ligger man på fyra som mest, men detta vill man alltså ändra på. Det här upptäcktes via några kodsnuttar som hittades i den senaste betaversionen av appen.

Det kan vara på sin plats för WhatsApp att börja gräva i det här då många konkurrerande appar tillåter betydligt fler deltagare än fyra. Till exempel kan Messenger köra videosamtal upp till 50 personer, dock visas bara sex stycken samtidigt, utöver det kommer den som talar att visas.När den nya uppdateringen kommer, och hur många som då kan chatta samtidigt återstår att se.