Två toppmodeller

Rykte: Xperia Z4 & Z4 Ultra visas på CES

Sonys kommande toppmodeller kan visas upp tidigare än väntat.

Publicerad Uppdaterad

Enligt ryktet ska Sony, som har lite ekonomiska problem, bromsa takten på sina telefonsläpp. Två toppmodeller per år ska bli en bland annat, där vi väntar oss att Xperia Z4 blir nästa års enda toppmodell.

Ska vi dessutom tro de senaste ryktena kommer både den och den större modellen Z4 Ultra att visas upp redan på CES-mässan i januari.

Xperia Z4 ska enligt ryktet vara utrustad med ett Snapdragon 805-chip, förbättrad kamera på fram- och baksida, ett batteri på 3420 milliamperetimmar och en 5,4 tum stor Quad HD-skärm samt fyra gigabyte arbetsminne.

Xperia Z4 Ultra kommer att följa samma mall som förra Ultra-modellen, med större skärm men sämre kamera. Här rör det sig om en 5,9 tum stor Quad HD-skärm, Snapdragon 805 med fyra gigabyte arbetsminne, men med en kamera på 16 megapixel (”bara”) och en lite tunnare kropp på 5,7 millimeter.

Båda modellerna ska vara vattentäta och förväntas dyka upp i butik först framåt april.

Stämmer ryktet känns det lite underligt att Sony går på Snapdragon 805, när de flesta av nästa års toppmodeller lär köra på den upphottade Snapdragon 810. Särskilt underligt är det om det verkligen stämmer att det här blir Sonys enda toppmodell (eh, toppmodeller) under 2015.