Ännu en musikstreaming-tjänst på banan

Rykte: Youtube har Spotify-utmanare på gång i vår

Konkurrensen mellan de stora musikstreaming-tjänsterna är redan stenhård. Men är det någon som har kapacitet att slå sig in så är det väl förmodligen Google. Och precis det kan vara på gång. Enligt källor till Bloomberg så ska Youtube nämligen stå i begrepp att lansera en utmanare till Spotify och Apple Music under den kommande våren.

Publicerad Uppdaterad

Google har i nuläget ett rätt förvirrat upplägg vad gäller prenumerationsbaserade streamingtjänster. Dels har man marignalspelaren Google Play Music, och på Youtube-sidan finns prenumerationstjänsten Youtube Red. Google har tidigare bekräftat att de båda tjänsterna ska kombineras i något slags gemensam tjänst, men det är högst oklart om det är planen med det projekt som påstås gå under kodnamnet ”Remix” internt hos Google, eller om det handlar om ett separat projekt. 

Lansering till våren

Det är källor till affärspublikationen Bloomberg som hävdar att det handlar om en tjänst som ska kunna utmana både Apple Music och Spotify. Huruvida den inbegriper videomaterial också är oklart, men det vore naturligtvis ingen skräll givet att det är Youtube som står bakom den. Förhandlingar ska redan vara igång med de stora skivbolagen och enligt uppgifterna till Bloomberg så ska Warner redan ha kritat på ett avtal. Tanken ska vara att lansera tjänsten i mars 2018. 

Källa