Annons

Smart klocka från "Finland"

Rykten: Nokia ska lansera Apple Watch-konkurrent

Inför mobilmässan MWC ryktas det om att HMD Global kanske kommer att lansera en eller flera smarta klockor under varumärket Nokia.

Publicerad Uppdaterad

Som vanligt när det gäller rykten gäller det att ta alla uppgifter med både en och två nypor salt. Den här gången handlar det om smarta klockor från tillverkaren HMD Global som äger licensen för att använda varumärket Nokia. De uppgifter som finns kring de potentiella smarta klockorna är ganska få. Men de som dykt upp är att de dels ska ha stöd för e-sim, men också att de ska ha Wear OS. 

Dessa två uppgifter, om de är sanna, innebär att klockan inte prompt måste vara kopplad till en smartphone och därmed blir en direkt konkurrent till bland annat Apple Watch. Möjligen kan klockan än mer ses som en konkurrent till Samsung Galaxy Watch som ju liksom Wear OS-klockor fungerar med både Ios och And och inte som Apple Watch enbart med Iphone. Tidigare har det funnits smarta klockor under namnet Nokia då man köpte tillverkaren Withings med klockserien Steel. Withings är nu återigen ett självständigt bolag som säljer sina klockor under eget namn. HMD Global är fortfarande redo att ställa ut och lansera på MWC senare i februari så huruvida dessa rykten och spekulationer har någon sanning i sig får vi sannolikt veta då.