Kan utmana Amazons Echo Dot

Rykten om en miniversion av Google Home

Enligt uppgifter från källor till Android Police så ska Google ha en miniversion av sin AI-högtalare Google Home på gång. Högtalaren väntas offentliggöras i oktober.

Publicerad Uppdaterad

Det cirkulerar rykten om att flera olika typer av hårdvara kommer att presenteras vid årets upplaga av Googles höstevent. Bland annat sägs sökjätten ha ett par smarta hörlurar på gång samt en ny Chromebook Pixel. Och nu kommer uppgifter om att man dessutom kommer att bjuda på en miniversion av sin AI-högtalare Google Home. Med hjälp av en sådan enhet skulle man bland annat göra konceptet mer tillgängligt för allmänheten rent prismässigt, dels kunna utmana Amaxons motsvarighet Echo Dot. 

Kan kopplas till befintlig musikanläggning

En av fördelarna med miniversionen av Google Home är att den kopplas upp till användarens befintliga musikanläggning, och att man kan använda den för att sprida ut Google Assistant i ett större hushåll, utan att behöva köpa en helt ny Google Home-enhet för varje rum. Det handlar endast om rykten så här långt, och en sund dos skepsis är förstås alltid klokt. Men att att en dylik produkt vore en vettig idé råder det inget tvivel om. I Sverige finns Google Home ännu inte att köpa, och något lanseringsdatum för vår del av världen har man inte kommit med heller ännu. 

Källa