1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rykten-sager-att-samsung-arbetar-pa-ny-billigare-vikbar-mobil
569539
Nyheter
falskt
Flip Lite istället för Fold Lite

Rykten säger att Samsung arbetar på ny, billigare vikbar mobil

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img_20200504_082618.jpg?itok=yMTMWweb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img_20200504_082618.jpg?itok=GGNVfy0w', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img_20200504_082618.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Nya rykten hintar om att Samsung har lagt ner idén om en billigare Galaxy Z Fold Lite men istället kanske har planer på en billigare Galaxy Z Flip Lite.

Att vikbara telefoner kostar en slant är det nog ingen som kan neka till. Tidigare har det gått rykten om att Samsung har arbetat på en Galaxy Z Fold Lite som skulle vara en billigare variant av Samsungs större, vikbara telefon. Nu är den enligt uppgifter skrinlagd. Ryktena kommer från Ross Young som sitter som grundare i ett företag som arbetar med skärmar. Han har tidigare kunnat säga saker om kommande modeller och då prickat rätt. Ross baserar sina uppgifter på att han inte sett några uppgifter om en Fold Lite och drar därmed slutsatsen att projektet lagts ner.

En billigare vikbar modell hade varit ett välkommet tillskott för många användare, och nya rykten från Ross Young pekar nu istället mot att en billigare modell av Samsungs Flip kan vara på väg. Det handlar alltså om en Samsung Galaxy Z Flip Lite. Liksom den potentiellt nedlagda Galaxy Z Fold Lite, ska den nya Flip-modellen vara billigare än Galaxy Z Flip. Ryktena säger att Z Flip Lite ska ha samma UTG-skärm (Ultra This Glass) som den dyrare varianten medan den billigare Fold Lite sades ha en enklare skärm gjord i plast.

Några konkreta detaljer som styrker dessa rykten finns ännu inte och vad som faktiskt kommer att lanseras återstår därför att se framöver.

Källa