https://www.mobil.se/nyheter/s-kerhetsfirma-kan-nu-l-sa-upp-ios-11-enheter
564885
Nyheter
Uppgifter från källor med insyn

Säkerhetsfirma kan nu låsa upp IOS 11-enheter

IOS 11 skulle vara svårare att knäcka än tidigare operativsystem från Apple. Men den israeliska säkerhetsfirman Cellebrite påstås nu ha lyckats även med den saken.

Om namnet Cellebrite ringer bekant, så beror det sannolikt på att man blev kända som det företag som hjälpte FBI att låsa upp skyttens Iphone efter San Bernardino-massakern 2015. Detta efter att Apple valt att inte hjälpa FBI med saken. Den israeliska säkerhetsfirman har med andra ord ett mycket gediget facit när det handlar om att låsa upp IOS-enheter. Och nu hävdar anonyma källor med insyn i saken att Cellebrite lyckats knäcka även IOS 11, det vill säga den senaste versionen av IOS, som ska vara säkrare än de tidigare. I ett reklamblad för Cellebrites tjänster kan man även läsa att företaget kan öppna Iphone- och Ipad-enheter som kör ”IOS 5 till IOS 11”. 

Ingen kommentar

Det framgår även av samma reklamblad att Cellebrite kan kringgå skydd som pin-koder och låsskärmar även på ”de senaste IOS- och Android-enheterna”, vilket rimligen alltså borde omfatta exempelvis Iphone X. Vilka metoder Cellebrite använder sig av framgår förstås inte. Apple har så här långt valt att inte kommentera uppgifterna överhuvudtaget.