https://www.mobil.se/nyheter/s-kopplas-samsung-gear-till-iphone
562661
Nyheter
Inte bara Androider

Så kopplas Samsung Gear till Iphone

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/s3-ios.jpg?itok=Q-3X0MFq', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/s3-ios.jpg?itok=JradYnh0', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/s3-ios.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Det är inte längre bara Android-mobiler som kan kopplas till Samsungs smarta klockor och träningsarmband.

Med hjälp av en ny app kan du koppla Samsungs smarta klockor Gear S2 och Gear S3 liksom armbandet Gear Fit 2 till en Iphone. Det nya stödet har Samsung utlovat sedan man lanserade Gear S2 hösten 2015, men nu finns alltså appen tillgänglig. Genom att ladda ner appen Gear S till en Iphone 5 eller senare utrustad med Ios 9 eller senare så kan man ansluta telefon och klocka via bluetooth. De flesta funktioner som finns tillgängliga för den med en Androidtelefon ska finnas med även när man använder Iphone. När vi testar får vi till exempel upp aviseringar från DN-appen i Iphone och de senaste smsen som kommit in till Iphone direkt i klockan.

Inbakat i Gear S-appen för Ios finns även Samsungs hälsofunktioner S Health och appbutiken där man laddar ner sina appar till klockan. Du laddar ner och köper program genom att logga in med ett Samsung-konto och har du inget så kan du skapa ett sådant. Samsung anger själva att vissa funktioner kan variera beroende på vilken Ios-enhet man använder men de integrerade funktionerna i klockan, som inbyggd GPS, vattentålighet och integrerade högtaleren är givetvis densamma oavsett vilken enhet klockan är ansluten till. Du kan alltså ge dig ut på joggingrunda och få den mätt utan att ta med dig någon telefon.