https://www.mobil.se/nyheter/s-mycket-av-telefonens-framsida-r-sk-rm
555640
Nyheter
Illustration

Så mycket av telefonens framsida är skärm

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bezel.jpg?itok=nT6Gv48Q', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bezel.jpg?itok=d6m-ZN7i', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bezel.jpg', w: 600, h: 290, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bezelfull.jpg?itok=FdqmALSH', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bezelfull.jpg?itok=UPN1bLOh', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bezelfull.jpg', w: 600, h: 790, title: ' ' },]
@somospostpc har gjort en illustration som visar hur mycket som hänt med mobilernas skärmar de senaste åren.

När man tänker på en modern smartphone tänker man sig att det bara är en enda stor skärm, men förvånansvärt stor del av ytan är inte skärm. Signaturen @somospostpc har gjort en illustration som visar telefonmodellerna som bäst utnyttjar telefonens framsida till skärm.

LG ligger bra till med tre av de fem bästa mobilerna, och de övriga två är Samsung Galaxy Note 3 och S4. Två Nokiamobiler med Windows Phone kommer in på topp 10, men den bästa Iphone kommer först på 20:e plats.

Man kan också följa hur utvecklingen har gått mot mer skärm per telefonyta. På Samssung Galaxy S var till exempel skärmen 55,7 procent av framsidan, på Galaxy S2 var den 61,4 procent, på S3 65,7 procent och på S4 72,1 procent.

Källa

Relaterade artiklar