Officiell bild

Så ser Oneplus 5 ut

Oneplus 5 bär visuella drag av Iphone 7 Plus.

Oneplus 5 offentliggörs inte förrän torsdagen den 20 juni. Men Oneplus har trots det valt att publicera en första officiell bild på enheten. Tyvärr avslöjar den inte särskilt mycket.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Oneplus gjorde slut på spekulationerna kring lanseringsdatumet för Oneplus 5 en gång för alla, när man häromdagen gick ut och berättade att det är tisdagen den 20 juni som gäller och inget annat. Men även om det är en bit kvar dit, så har man nu bjudit på en första officiell bild av enheten. Det är långt ifrån hela telefonen som visas upp, men bilden besvarar ändå några frågor. 

Påminner om Iphone 7 Plus

Telefonen påminner rent visuellt en hel del om Apples Iphone 7 Plus, inte minst då den precis som Apples stora telefonmodell har dubbla kameralinser på baksidan samt en antennlinje som löper strax ovanför kamerorna. Enheten på bilden tycks dessutom vara i samma ”Midnight Black”-utförande som man lanserade med Oneplus 3T. 

Oklart om hörlursutgången

En av de frågor man kanske kunde ha hoppats på att bilden skulle besvara är huruvida Oneplus valt att behålla den klassiska 3,5-millimeters hörlursutgång som allt fler tillverkare nu slopar. Men det går dessvärre inte att avgöra. Och vad gäller specifikationerna så är det fortfarande förhandsrykten som gäller. Då snackar vi Snapdragon 835-chipp, 128 GB lagringsutrymme och, om man får tro de allra senaste uppgifterna, 8 GB arbetsminne. 

Källa