1
1
https://www.mobil.se/nyheter/s22-och-s22-plus-lacka-avslojar-kamerorna-i-kommande-samsung-galaxy-s22-serien
571295
Nyheter
falskt
Rykten

S22 och S22 Plus: Läcka avslöjar kamerorna i kommande Samsung Galaxy S22-serien

Kameran på Samsungs nuvarande toppmodell Galaxy S21 Ultra.
En ny läcka ska avslöja kameraspecifikationerna för den kommande Samsung Galaxy S22-serien. Det ser inte ut att komma några direkta nyheter om man ska tro på det som skrivs.

En techläckare som brukar kläcka ur sig information om kommande mobiltelefoner, Ice Universe, har publicerat information om Samsungs kommande S22-series kameror. Toppmodellen S22 Ultra ska enligt läckan få en uppdaterad variant av den 108-megapixelssensor som funnits i de senaste generationerna. Exakt vad uppdateringarna ska bestå i är inte klart. I övrigt ska det finnas en ultravidvinkel med 12 megapixlar, en 10 megapixelskamera med tio gångers zoom och en tiomegapixels sensor som sitter bakom ett objektiv som ger 3x zoom. 

Utöver uppgifterna kring toppmodellen har Ice Universe även publicerat uppgifter kring de två andra modellerna i S22-serien. Dessa ska enligt uppgifterna få samma kamerauppsättning och dessa består av en av Samsungs egna Isocell GN5 med 50 megapixler som huvudsensor, en kamera med tre gångers teleoptik som har en sensor med 10 megapixlars upplösning och en vidvinkel med 12 megapixels upplösning vilket ska vara samma som på S22 Ultra. De två kameror med längre brännvidd kommer att ha sensorer med en pixelstorlek på 1 mikrometer, medan vidvinkel har en pixelstorlek på 1,4 mikrometer. Selfiekameran kommer enligt dessa uppgifter att ha en upplösning på 10 megapixlar med en pixelstorlek på 1,22 mikrometer. Ice Universe påstår också att Galaxy S22 kommer att ha en skärm på 6,06 tum och S22 Plus har en skärm på 6.55 tum. 

Enligt ännu obekräftade uppgifter så kommer Samsung släppa Galaxy S21 FE 4 januari medan S22-serien väntas i februari.

Källa