1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-anvander-du-krypterade-meddelanden-i-google-messages
570518
Nyheter
falskt
Lite hysh hysh

Så använder du krypterade meddelanden i Google Messages

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/messages_kryptering.jpg?itok=2KRQaVH7', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/messages_kryptering.jpg?itok=GXrcO60E', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/messages_kryptering.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu blir det lättare att vara hemlig med Googles egen meddelande-app.

Just nu håller Google på att rulla ut Rich Communication Services, eller RCS, i sin standardapp för textmeddelanden – Google Messages. I samband med detta har man även påbörjat utrullningen av meddelandekryptering i appen så att det bara är avsändaren och mottagaren som kan se vad meddelandena innehåller. Om någon försöker snappa upp kommunikationen på vägen så kommer det inte att gå att läsa meddelandena utan rätt dekrypteringsnycklar.

Krypterade meddelanden kommer att ha en ikon föreställande ett hänglås vid skicka-knappen. För att det ska fungera måste både avsändare och mottagare ha aktiverat funktionen och vara uppkopplade mot en aktiv mobildata- eller wifi-anslutning. Om någon av parterna inte är online skickas inte meddelandet förrän det finns en direktanslutning.

Vanliga sms och mms är inte krypterade, inte heller gruppmeddelanden.

Källa