Annons

Nokia Ozo

Så är Nokias 360-kamera

Det är något helt annat än de 360-kameror vi sett hos Samsung och LG.

Publicerad Uppdaterad

När Nokia Technologies gör en 360-kamera är det för professionellt bruk och inte konsumentanpassat som mobiltillverkarna lanserat nu. Nokias kamera Ozo har åtta kameror och åtta mikrofoner, vilket gör att det färdiga resultatet blir något helt annat än det du kan filma med Gear 360 eller LG: s 360-kamera.

– Kunderna är framförallt produktionsbolag, tv-bolag och olika företag i underhållningsbranschen, berättar demopersonalen på plats när Mobil hälsar på för att testa.

Prislappen är på 60 000 dollar, vilket ytterligare förstärker intrycket att det handlar om en professionell produkt. Nokia Ozo lanserades i slutet av förra året och då liveströmmade Nokia en spelning från taket på Capitol Records till lanseringslokalen åtta kilometer bort där lanseringen ägde rum.

Det är den spelningen som även jag får se nu i efterhand när jag testar att se filmer från Ozo i en Gear VR. Det är onekligen en bra demo, för det är häftigt att så att säga stå på taket av Capitol Records hus i Los Angeles och både kunna stå precis framför scenen där bandet spelar och blicka ut över Los Angeles.