Lyssningshjälp

Så blir dina Airpods bättre med IOS 15 – Hittas enklare när de försvunnit

Vi får se om den nya modellen av Airpod pro har kvar "stjälken" eller inte.

Uppdateringen till IOS 15 som kommer i höst förbättrar även Airpods. Hörlurarna kan då användas som hörselhjälpmedel och det blir lättare att hålla ordning på dem.

Publicerad Uppdaterad

Apple kommer i och med IOS 15 uppdatera befintliga Airpods med två nya funktioner, dels att de blir mer integrerade i Apples Hitta-nätverk, ungefär som Airpods, och att de ska kunna användas som hörselhjälpmedel. 

Liksom Airtags och andra Apple-produkter kan du då hitta även dina Airpods enklare om de kommer bort och då inte bara som idag att du akn se var de senast var anslutna till din telefon. Den utökade spårningen sker då via Apples anonyma blåtandsnäverk där du kan märka dina Airpods som borttappade och andra användare kan då hitta dem om de kommer i närheten, vilket meddelas dig. 

Den andra funktionen som kommer till Airpods är så kallad Conversation boost, eller Samtalsförstärkning. Det här är en funktion som de med nedsatt hörsel kan använda för att enklare följa med i konversationer. Tekniken som används är mikrofoner med så kallad strålformning eller rumslig filtrering. Det betyder att de kan fokusera deras upptagning till en specifik riktning. Det gör att de kan filtrera ut rösten från en person som står framför den som använder hörlurarna och förstärka den, ungefär som en hörapparat gör.