Klipp och klistra-app

Så blir du en emoji

Nya appen Imoji förvandlar vilken bild som helst till en meddelandeikon.

Publicerad Uppdaterad

Emojis har gått från att vara något färgglatt, barnsligt och lite obegripligt till en självklarhet i var mans smartphone. För de mest inbitna emoji-missbrukarna kan dock standardutbudet kännas begränsande. Det vill den nya appen imoji ändra på.

Välj bland dina foton eller ta en bild från webben, zooma, beskär och klipp ut - och du har en imoji klar att använda. Spara den i ditt privata galleri eller lägg upp den i den allmänna galleri där mindre kreativa kan se vilka imojis som är populärast för tillfället, eller söka efter en önskad ikon.

Som Techcrunch påpekar försöker alltså Imoji, istället för bygga en egen app som till exempel Whatsapp, hotta upp Apples Imessege. I samma genre har vi sett Ultratext och Nutmeg låta användare enkelt skapa egna gif:ar att skicka som meddelanden.

Den som älskar emojis precis som de är kan istället avnjuta stockfilmsföretaget Dissolves kortfilm “Emoji Among Us:The Documentary” och känna igen såväl det klassiska naturdokumentärsupplägget som hur de små symbolerna påverkar våra liv. 

Imoji finna att hämta gratis i Apple App Store.