Läckta bilder

Så blir Fossils smarta klocka Gen 6 med Wear OS

En butik råkade lägga ut bilder och information om klockan i förtid och därför vet vi nu en hel del om den kommande klockan.

Publicerad Uppdaterad

En återförsäljare råkade lägga ut Fossils kommande smarta klocka Gen 6 på sin hemsida innan lansering. En miss som gör att vi nu vet hur den kommer att se ut och dessutom har fått reda på ett par av specifikationerna. Klockan kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon 4100 plus-chip som är ett 12nm-chip med en fyrkärnig processor klockad till 1,7GHz. Den uppdaterade plusvarianten klarar också av mer avancerade funktioner som sömnhantering och pulsmätning. Klockan sägs få 1 GB minne och 8 GB lagring. Den tycks dock ligga steget efter Samsungs nya klockor vars chip baseras på 5 nanometers tillverkningsteknik.

Klockan ska ha en mer avancerad hälsofunktion än tidigare vilket ska vara en ny sensor för syremätning i blodet, I de läckta bilderna går det också att se sömnanalys, puls, förbrända kalorier, stegmätare och konditionsmätning. 

Fossil Gen 6 ska komma i två olika storlekar, närmare bestämt 40 och 44 millimeter. Med en batteritid på 24 timmar kommer du alltså att behöva ladda den efter ett dygn om du inte väljer att använda några av de batterisparande funktioner som finns. Det är oklart om enheten kör nya Wear OS 3 som är det Google och Samsung utvecklat tillsammans, eller om den använder sig av det äldre systemet. Wear OS 3 som sitter i Samsungs nya klockor Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 4 Classic är det Samsung som är först ute med i just de klockorna, men andra tillverkare ska följa deras exempel och kan då erbjuda systemet med ett eget gränssnittsskal på samma sätt som Samsung i sina klockor adderat One UI Watch. 

Fossil sägs lansera sin nya generation klockor den 27 september och då lär vi få veta fler detaljer. Prismässigt ska Gen 6-klockan hamna mellan 299 och 329 euro.

Källa