Mer hemmastyrning

Så blir Ios 10

Nya rykten pratar om två detaljer för kommande Ios 10.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena inför presentationen av operativsystemet som driver både Iphones och ipads, Ios, har varit ganska få inför version 10. Den nya utgåvan av systemet väntas bli officiell under Apples WWDC i juni, för att sedan släppas i samband med Iphone 7 i höst. Nu har dock två detaljer visat sig.

Dels handlar det om Apple Music. Tjänsten har tydligen inte varit den succé Apple hoppats på och därför ska de helt och hållet nylansera tjänsten. Den uppdaterade tjänsten ska både bygga om tjänsten vi ser och använder för att göra den enklare och bättre, men samtidigt fixa en hel del problem bakom kulisserna.

Det andra ryktet handlar om Homekit, Apples ramverk för att styra lampor och liknande i hemmet via främst Siri. I Ios 10 kommer vi äntligen slippa snacka med Siri för att sköta hemmastyrningen, eftersom det kommer att finnas en dedikerad app för det hela. Det är något som efterfrågats sedan start och antagligen en bra anledning till att Homekit inte gjort så mycket väsen av sig (eftersom tjänsten helt enkelt inte syns).

Vilka andra nyheter vi kan vänta oss återstår dock att se.