Betaversioner avslöjar

Så blir nästa Ios

Rykten cirkulerar om så väl Ios 8.3 som 8.4 och 9.0 och vad vi kommer få se där.

Publicerad Uppdaterad

Nuvarande version av Ios heter 8.1 och innehåller framförallt buggfixar för att rätta till fel i 8.0. Nästkommande version av Ios är 8.2 och där har Apple nyss släppt betaversion 5 och i den versionen sägs Apple förbereda Ios för Apple Watch som ju ska släppas inom kort.

Innan Ios 8.2 ens släppts till allmänheten jobbar dock Apple på kommande versioner. I Ios 8.3 där man just släppt beta 1 till utvecklare sägs Apples billösning Carplay finnas med i trådlös version så man slipper ansluta telefonen via laddningskabeln, men även nya emoji-symboler, stöd för Googles tvåfaktor-verifiering vid inloggning och Apple Pay för kinesiska marknaden.

Ser vi sedan än längre fram i tiden ryktas det att Apples version av musiktjänsten Beats som man köpte för snart ett år sedan och troligen arbetar hårt för att inkludera i Ios ska göra entré i Ios 8.4 och vid Apples utvecklarkonferens WWDC i San Francisco, troligen i juni, får vi säkerligen en förhandsvisning av Ios 9 som med tanke på de stora nyheterna i Ios 7 och Ios 8 sägs fokusera på buggfixar. Ios9 ska alltså fokusera på en stabil användarupplevelse framför många nya funktioner.