1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-fungerar-google-assistants-lage-for-bilkorning
570236
Nyheter
falskt
Assisterad navigation

Så fungerar Google Assistants läge för bilkörning

Det, inte supernya, körläget i Google assistenten börjar nu lanseras utanför USA. Med den nya funktionen kan du styra din telefon med rösten utan att lämna navigationsläget i Google Maps.

Google har lanserat flera körvänliga funktioner den senaste tiden, eller i alla fall börjat lansera dem på andra ställen än i USA. För ett tag sedan kom till exempel Android Auto till Sverige. Nu har Google också börjat skicka ut Googleassistentens körläge i Maps i fler länder än USA, vilket har varit det enda landet där man haft tillgång till det än så länge. Ännu inte här i Sverige dock.

Då Google Maps sannolikt är den mest använda navigeringshjälpen för många privatpersoner är det ju trevligt när Google tillför funktioner som gör det säkrare att använda den medan man kör. Med Googleassistens körläge kan man sköta flera saker med hjälp av röstkommandon utan att lämna navigationsappen. Till exempel kan du skicka sms eller få inkomna sms upplästa. Du kan också svara i telefonen eller välja att inte svara, men också sköta olika mediaspelare som Youtube Music, Spotify eller Google Podcast. För att funktionen ska fungera behöver du en telefon med Android 9 eller senare och minst 4GB RAM. 

Tyvärr ser det inte ut som om Sverige står på den uppdaterade listan för vilka länder som får den här funktionen i nuläget. Istället är det Australien, Storbritannien, Irland, Indien och Singapore. 

Källa