Nattöppet

Så gick Iphone-släppet

Operatörerna höll sedvanligt nattöppet när de nya Iphone-modellerna släpptes. Så här säger de om lanseringen.

Publicerad Uppdaterad

Några operatörsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö höll nattöppet för ivriga Iphone-kunder. Alla operatörer utom Telenor drog igång sin webbförsäljning redan vid midnatt och nu så här dagen efter när dammet lagt sig passade vi på att höra vad operatörerna hade att säga om släppet.

Telia

- Vi är riktigt nöjda med lanseringen! Det var kö i de nattöppna butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. I de första leveranserna av nya iPhone överstiger nästan alltid efterfrågan tillgången. Men det finns lite lurar kvar ute i butik för den som är sugen. iPhone 5s i guld är den modell som varit mest efterfrågad hittills. Vi kan överlag också se att online blir allt viktigare för kunderna, många la sin order där. Men det var också så att många kunder använde online, då särskilt våra sociala medier, som en kanal där de ställde frågor inför sitt köp om allt från priser till abonnemangsformer.

Det säger Nicholas Rundbom, Pressansvarig för Telias mobila verksamhet.

Tele2

– Försäljningen av Iphone 5s och 5c har gått enligt förväntan för oss, säger Malin Livhage som är presschef på Tele2. I nuläget är guldmodellen av Iphone 5s mest populär hos Tele2.

Vi väntar fortfarande på besked från Tre och Telenor.