Icloud gör det möjligt

Så gör du: Klipp och klistra mellan Iphone, Ipad och Mac-datorn

Med hjälp av Icloud kan du klippa ut innehåll, till exempel en bild eller text från Mac-datorn och sedan klistra in det i telefonen eller Ipad.

Publicerad Uppdaterad

Det hela fungerar när dina enheter är anslutna till samma wifi och inom bluetooth-avstånd från varandra, vilket är ungefär tio meter. Förutsättningen för att det här ska fungera är först och främst att du är inloggad med samma Icloud-konto på alla enheterna och det kan vara Iphone, Ipad eller en Mac-dator. Funktionen Handoff måste också vara aktiverad och det är den som ser till att du enkelt kan till exempel öppna Safari på datorn och sedan svepa upp från botten av skärmen på Iphone för att få en genväg och öppna samma webbsida på telefonen. På det sättet kan du även börja skriva ett mail i telefonen och fortsätta på Ipad. Handoff aktiverar du i Ios under Inställningar - Allmänt - Airplay och Handoff.

När dessa förutsättningar är uppfyllda så behöver du bara kopiera på en enhet så hamnar det innehållet automatiskt så det kan klistras in på en annan av dina Apple-prylar. 

Det här tipset har tidigare publicerats som en del i en längre artikel för Mobils Plus-medlemmar. Som Plus-medlem får du samlade tips och läser dem först av alla.