Öppnar för testpiloter

Så kan du testa nya Google Home-appen innan den lanseras

Google arbetar på att göra om sin app Google Home. Du kan få vara med och testa den nya appen innan den lanseras för allmänheten och det finns en hel del nyheter att upptäcka.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare skrivit om Googles omfattande omgörning av appen Google Home. Appen används för att installera och styra inte bara Google-högtalare, Chromecast och andra Google-prylar utan även allt som går att koppla til Google Home och Google Assistant. Eftersom de här prylarna blivit väldigt många fler under de senaste åren har Google beslutat att appen behöver ses över och göras bättre. Samtidigt adderas en rad helt nya funktioner.

Även om Google presenterat många av nyheterna så är de ännu inte färdiga med den nya appen. Under utvecklingsarbetet så låter de användare testa appen och det är här möjligheterna till en faktisk förhandstitt för dig kommer in i bilden. Genom att anmäla dig som testpilot så kan du få tillgång till de nya funktionerna redan nu.  

Bland nyheterna finns en särskild favorit-vy där du snabbt kan hitta de enheter du oftast använder, ett flöde med händelser som inträffat, oavsett vilken enhet det gäller, en mediaspelare så du ser vilken media som spelas, en livevideofeed direkt i hemskärmen för till exempel bevakningskameror och möjligheter att enklare automatisera händelser, för att nämna något. 

Du anmäler dig som testpilot direkt i Google Home-appen och det går bra för både Iphone- och Android-användare. Du hittar anmälningen under Inställningar - Offentlig förhandsversion.