Användardata i realtid

Så kan Google Maps hjälpa dig undvika Corona-trängsel

En ny funktion i Google Maps gör det möjligt att se hur mycket folk det är i lokaltrafiken i realtid, vilket gör att du kan planera din transport för att undvika folksamlingar.

Publicerad Uppdaterad

Google har uppdaterat sin kartapp Google Maps med användbara funktioner som ska hjälp dig att navigera och undvika trängsel. Redan tidigare har det funnits möjlighet att se trängsel i lokaltrafiken under vissa tider. Nu har Google uppdaterat den funktionen så att man nu kan se trängseln i realtid. Då kan du med andra ord välja vilka vägar du vill ta för att transportera dig, och i största möjliga mån undvika att hamna på platser med många människor. Funktionen är baserad på användargenererade data och kommer att dras igång stegvis från och med igår, den 18 november. 

Redan tidigare lanserades tjänsten att kunna se ett covid-lager i Google Maps där du kan se antal fall i snitt de senaste sju dagarna och per 100 000 invånare i ett aktuellt kartområde och se om siffran är stigande eller sjunkande. En ny funktion är att man nu även kan se samtliga fall inom en aktuell region där du även kan se länkar till lokala myndigheter för att få mer information. Denna utökade funktion släpps med start den 25 november.