Annons

Butiksväktaren Apple

Så många appar stoppade Apple under 2021

Fler än 1,6 miljoner appar stoppades eller blev utkastade från App Store under 2021.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte speciellt ovanligt att läsa om bedrägliga eller på andra sätt olämpliga appar som har nästlat sig in i appbutiker som App Store och Play Butik. Det brukar däremot inte skrivas speciellt mycket om där sådana appar inte lyckas ta sig in i appbutikerna. Nu har Apple delat med som av statistik för 2021 som avser hur mycket som man lyckades blockera och skydda sina användare från, vilket visar sig vara en hel del.

Enligt Apple lyckades deras appgranskningsteam under 2021 avvisade man eller tog bort fler än 835000 appar som ansågs vara riskabla och skadliga appar, och utöver dessa även 805000 appuppdateringar.

Mer än 34 500 appar av apparna avvisades eller plockades bort för att de innehöll dolda eller odokumenterade funktioner, och nästan 157 000 appar för att det ansågs att de var spam, kopierade eller att de var vilseledande för användare för att till exempel försöka lura användare att genomföra köp.

Att bedrägligt försöka ändra funktioner eller upplägg på en app efter att den godkänts fungerade inte heller speciellt bra - fler än 155000 appar försvann av den anledningen.

Dessutom plockades även fler än 343000 appar bort för att de begärde mer användardata än nödvändigt eller för felaktig hantering av data som redan hade samlats in.

Dessutom säger Apple att de skyddade kunder från nästan 1,5 miljarder dollar, drygt 15 miljarder kronor, i potentiellt bedrägliga transaktioner.

Källa