Dyrt nöje

Så mycket kostar det att tappa bort Airpods

Apple har listat vad olika serviceärenden för de nya hörlurarna kostar.

Publicerad Uppdaterad

Med ett headset bestående av två separata pluggar, som Apples Airpods, finns det såklart en risk att du råkar tappa bort den ena av dem. Istället för att köpa ett helt nytt par vill du då antagligen skaffa en ersättning för den snäcka du tappade bort.

Nu har Apple gått ut med uppgifter kring vad ersättningslurar kostar. Än så länge listar den svenska sidan enbart ptgärd för batteriproblem (662 kr), men på Apples amerikanska sajt framkommer det att ersättningslurar kostar 69 dollar stycket. I Sverige skulle det i så fall handla om någonstans runt 700 kronor för att ersätta en borttappad Airpod, vilket i så fall är en marginell rabatt på styckepriset jämfört med att köpa ett nytt par för 1795 kronor.

Om vi jämför med två liknande alternativ, Samsungs IconX och Jabras Elite Sport kan vi konstatera att Apple i alla fall pratar om problemet. Jabra har med reservlurar i sin FAQ för produkten, men varken den svenska eller amerikanska reservdelssidan vill samarbeta med oss för att visa vad de kostar och för Samsungs del nämns inte ersättningslurar alls.