Prisprognos

Så mycket kostar Galaxy S6 i framtiden

Bilden på mobilen är skapad av Pricerunner.

Samsung Galaxy S6 kan kosta 40 procent mindre om ett år, det visar exklusiva uppgifter från Pricerunner.

Publicerad Uppdaterad

Information som samlats in under tre års tid lägger grunden till prognosen. Den är baserad på priserna på Galaxy S3, S4 och S5:s 16 GB modeller. Anledningen till att man inte har jämfört modeller med 32 GB lagringsutrymme är att dessa inte har släppts i Sverige. Galaxy S6 kommer däremot att släppas med minst 32 GB.

Med undantag för Galaxy S3 så bromsar prissänkningen efter ett år. Anledningen till detta lär vara att nya modeller släpps inom den tidsramen. När efterfrågan på telefonerna går ner och de nya modellerna drar in mer pengar så försvinner behovet att minska priserna lika drastiskt som tidigare.

Att vänta på telefonerna i ett år innebär dock också att man går miste om den senaste tekniken. Kameraoptik, skärmupplösning, färgåtergivning, eller varför inte försvinnande kanter, allt kan hända mellan släppet av två flaggskepp. I slutändan beror det dock på vad du använder din smarta telefon till. Den som vill få ut maximalt av sin hårdvara kan exempelvis roota mobilen och installera ett Custom OS. Vill du däremot använda telefonen till enklare syften och inte kräver bäst bild eller de senaste sensorerna kan det vara bra att vänta ett år för att få telefonen till ett betydligt lägre pris.