Annons

Läckta prisupppgifter

Så mycket sägs Huawei P20 kosta

Om tre veckor lanserar Huawei sin nya toppmodell, och nu har vi fått läckta uppgifter om vad den kan tänkas gå för.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har kallat till ett pressevent i Paris den 27 mars och man gör ingen hemlighet att man där kommer att visa upp sin nya toppmodell och att den kommer att heta P20. Bilden ovan visar också hur HUawei smygvisade P20 under Mobile World Congress tidigare i år. Man antyder också i inbjudan å det bestämdaste att mobilen kommer att ha tre kameror på baksidan, med AI-funktioner. Vi kan nog även räkna med att den drivs av chipsetet Kirin 970, som även satt i höstens Mate 10.

En intressant fråga har varit prissättningen. Huawei har ju lämnat budgetsegmentet bakom sig, och frågan är om man dessutom hakar på de prisökningar som Apple och Samsung gjort det senaste halvåret. Om vi får tro den tillförlitlige läckaren Roland Quandt är svaret på den frågan "Det beror på".

Enligt Roland Quandt, som inte är ensam om den uppgiften, kommer Huawei att lansera tre varianter av P20. Precis som med tidigare årsmodeller av P-serien kommer en standardversion och en Lite-version (och känner vi Huawei rätt kommer man inte tala mycket om Lite-versionen över huvud taget på lanseringen). Men till skillnad från tidigare år lanserar man inte en Plus-modell som främst har större skärm och batteri, utan en Pro-modell, som förmodligen skiljer sig från standardmodellen på fler sätt än så.

Läckta bilder som påstås visa P20 har ömsom haft två kameror, ömsom tre, och den enklaste förklaringen till det är att det bara blir Pro-versionen som får tre kameror. Den kommer enligt Roland Quandt att kosta 899 euro, vilket är ganska precis mittemellan det pris S9 och S9 Plus säljs för i Tyskland, så om uppgifterna stämmer kan vi räkna med en prislapp på 9500 kronor.

Den vanliga P20 ser dock ut att bli en lite billigare modell, med en prislapp på 679 euro, vilket troligen betyder ett svenskt pris på runt 7000 kronor. P20 Lite ser å sin tur ut att bli en mellanprismodell med en prislapp på 369 euro, strax under 4000 kronor i förväntat svenskt pris.

Källa