Sony Xperia SP och Sony Xperia L

Så mycket ska Sonys två nya kosta

Xperia SP är en ny telefon från Sony med 4,6-tumsskärm, 4G och en 8-megapixelskamera.
Rent designmässigt påminner Xperia SP om flaggskeppet Sony Xperia Z: både telefonerna har en sober, avskalad design med en markant "ram" kring telefonen.
Xperia SP har en skärm med hd-upplösning (1280 x 720 bildpunkter).
Sony Xperia SP ska släppas under Q2 2013, och kommer då finnas i färgerna i svart, vit och röd.
L:et i Sony Xperia L står inte för "Large". Istället handlar detta om en ny mellanklasslur med en 4,3-tumsskärm och en upplösning på 854 x 480 bildpunkter.
Xperia L har en svagt rundad form, och på sidan hittar vi en distinkt hårdvaruknapp liknande den som vi finner på toppmodellen Xperia Z.
Sony Xperia L har måtten 128,7 x 65 x 9,7 mm, och väger 137 gram.
Xperia L kommer även den finnas i färgerna vit, svart och röd.

På måndagen lanserade Sony två helt nya medlemmar i Xperia-familjen. Nu berättar Sony hur mycket Sony Xpera SP och Xperia L kommer att kosta i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i veckan blev klart att Sony ska ge ut två helt nya Xperia-telefoner under årets andra kvartal. Telefonerna i fråga är Sony Xperia SP och 4,3-tummaren Sony Xperia L.

Xperia SP är en smart 4G/LTE-lur i mellanklassen. Designmässigt bär telefonen en hel del likheter med flaggskeppet Sony Xperia Z, även om själva specifikationerna är mer blygsamma. Här finns bland annat en 4,6 tum stor tft-skärm med hd-upplösning, en bakmonterad 8-megapixelskamera och ett batteri på 2 370mAh. I ett mejl till mobil.se berättar Sony Sverige att telefonen kommer att ha ett cirka-pris på 3 995 kronor.

Sony passade även på att presentera något nättare Xperia L, som ska lanseras tillsammans med Elgiganten under våren. Telefonen ska ha en mindre skärm - 4.3 tum stor - en dubbelkärning systemprocessor från Qualcomm och en huvudkamera på 8 megapixel. Rent prismässigt ska Sony Xperia L ligga på cirka 2 695 kronor.