Får Google Assistant-funktioner från Allo

Så ska Google Messages bli den självklara meddelandeappen

Efter att ha satsat resurser på en rad olika meddelandeappar tycks nu Google valt strategi och samlar sina resurser för att göra Google Messages till den främsta.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan tidigt i våras som Google enligt uppgift lade ner utvecklingen av Allo, den chattapp som integrerade Google Assistant och lanserades tillsammans med videosamtalsappen Duo på Googles utvecklarkonferens i maj 2016.

Messages sägs få Assistant-stöd

En av de främsta fördelarna med Allo var att den hade stöd för Google Assistant så man dels kunde prata direkt med Google Assistant, men även välja att ha assistenten med i ett gruppsamtal så att den kan flika in till exempel väderprognoser om ni pratar om det eller restaurangtips om det är ämnet. Nu meddelas att användare på XDA-developers fått Assistant-funktionerna från Allo att fungera även i Google Messages. Att det fungerar späder på ryktet att Allo-appen kommer att försvinna och att Google Messages blir appen som samlar alla de viktigaste funktionerna från Google på meddelandesidan i en och samma app.

Satsar helhjärtat

Google har en längre tid satsat mycket resurser på Google Messages och appen har den senaste tiden bland annat fått stöd så man kan skicka och ta emot meddelanden även via webben. Sedan tidigare har Google även arbetat hårt för att världens mobiloperatörer ska ansluta sig till RCS-standarden, vilken Google Messages stödjer. RCS är en typ av förbättrad sms och mms som gör det möjligt att skicka gruppmeddelanden, högupplösta bilder och film samt gör det möjligt att skicka även via wifi men kräver att både sändarens och mottagarens operatör stödjer tekniken.

Källa