Falltest: Jämförs med Iphone X

Så tåliga är Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Jämfört med föregångarna har Samsung S9 och S9 Plus tjockare, mer tåligt, glas och dessutom mer hållbar metallram runt om. Nu har man testat vad det gör för tåligheten.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy S9 och S9 Plus är snarlika sina föregångare S8 och S8 Plus men det finns skillnader. Nu har Youtubeanvändaren EverythingApplePro gjort ett eget test för att jämföra hållbarheten hos Samsung Galaxy S9 Plus jämfört med Iphone X, eftersom båda telefonerna har glas på både fram- och baksida.

Vi har tidigare rapporterat om hållbarhetstester där Iphone X och Samsung Galaxy S8 utsatts för fall av olika former. I EverythingApplePros test inleds med att både S9 Plus och Iphone X släpps mot ett betonggolv efter att de först varit med om ett vattentåtlighetstest där S9 Plus gick segrande ur kampen. Detta innebär att den Iphone X som används i tålighetstestet redan från start har störningar i skärmen men i övrigt är fysiskt oskadad. Det första släppet i tålighetstestet görs från cirka en meters höjd (tre amerikanska fot) och båda telefonerna landar på kanten. Samsung Galaxy S9 Plus med sin aluminiumram får direkt synliga märken, medan det rostfria stålet i Iphone X klarar sig bättre. Ingen av telefonerna får dock några större skador vid det första fallet. 

Andra fallet med baksidan nedåt

Nästa falltest är även det från en meters höjd, men där telefonernas baksida tar första smällen mot underlaget. Inte heller det innebär några större skador och båda telefonerna överlever. Inte heller nästa tapp från en meter med skärmen nedåt innebär några problem. Nästa steg i testet består i att släppa telefonerna, men denna gång från högre höjd, ungefär 1,5 meter från marken. Det klarar Iphone X oskadd, men S9 Plus får en deformation av metallen och som en följd av det sprucket glas på baksidan. Ett tapp av Iphone X från 1,5 meter när telefonen landar på kanten får baksidans glas att spräckas och ett påföljande tapp med skärmen nedåt gör att även framsidans glas spricker. Samma sak gäller sedan S9 Plus när den släpps med framsidan nedåt.

Både Iphone X och Samsung Galaxy S9 Plus fungerar direkt efter tapptesterna från huvudhöjd, men efter ytterligare fyra tapp av Iphone X denna gång från tre meters höjd och med glasflisor som lossnar för varje tapp är så slutligen telefonen helt död. I videon utsätts S9 Plus inte för fler tapp och när testet sammanfattas är testarens slutsats att Iphone X klarar testerna något bättre.

Källa