Annons

Inte perfekt

Så testar du Microsofts ai-drivna ChatGPT – nu finns den i mobilen

Från att bara ha funnits i en version för datorns webbläsare kan du nu chatta och få svar av Microsofts ChatGPT i både Ios och Android.

Publicerad Uppdaterad

Det är i Bing och webbläaren Edge för både Ios och Android som möjligheten att chatta direkt och få svar av AI nu kommit. För att kunna använda funktionen måste du först logga in och eventuellt ställa dig i kö, för Microsoft släpper in nya användare till testet vartefter. Microsoft integrerat AI-söket även i Skype.

Vi har provat och kan konstatera att Microsofts ChatGPT mycket riktigt är tillgängligt i apparna och kan ge i många fall bra svar, men det finns också många begränsningar. Det har rapporterats om hur Microsofts ChatGPT spårar ur helt och hotar användare, vilket har lett till att Microsoft begränsar antalet följdfrågor.

Det märker jag även när jag testar i appen nu.

Jag börjar med att fråga om Tidningen Mobil, får veta mer om sajten mobil.se, den du just nu är inne på och appen ger förslag på följdfrågor. De här följdfrågorna lyckas den dock inte svara på, utan avvisar frågan med “Jag är ledsen men jag föredrar att inte fortsätta den här konversationen”.

AI-chatten där du kan ställa frågor och få svar finns tillgänglig nu, både i Bing (finns att ladda ner här för Ios och här för Android) samt i webbläsaren Edge (här för Ios och här för Android).