1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-tycker-de-forsta-som-testat-apples-airpods-max
569680
Nyheter
falskt
Lyxlurar

Så tycker de första som testat Apples Airpods Max

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/apple_airpods-max_hero_12082020.jpg?itok=n1cidBcs', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/apple_airpods-max_hero_12082020.jpg?itok=f0WJmDx1', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/apple_airpods-max_hero_12082020.jpg', w: 2000, h: 847, title: ' ' },]
Airpods Max har levererats till de första kunderna som beställt och både de och professionella testare har delat med sig av sina intryck av hörlurarna.

Apple Airpods Max kostar 6700 kronor i Sverige och redan när de lanserades kunde man dra ett par slutsatser. Det handlar till exempel om ett par påkostade lurar när det gäller materialval och Apple har inte snålat när det gäller ljudet heller. 

Jämfört med konkurrenterna

De främsta konkurrenterna i den här klassen, med brusreducerande hörlurar, är utan tvekan Sony och Bose. Det är också de hörlurarna, närmare bestämt Sony WH-1000XM4 och Bose 700 eller Bose QC3 som många av de som testat Airpods Max jämför med. Istället för plast är kåporna i metall och det gör att vikten på Airpods Max är hela 385 gram. För att ändå göra hörlurarna bekväma under längre tid har Apple designat bygeln över ditt huvud så att den ska fördela vikten på ett bra sätt. De flesta som testat lurarna tycker också att det märks att hörlurarna är tyngre än konkurrenternas motsvarigheter, men att bygeln ändå fördelar tyngden på ett bra sätt. Användaren Boardiesboi på Macrumors forum tycker dock att man efter ett tag kan känna tyngden särskilt mot öronen och att lurarna därför passar bättre när du sitter stilla och lyssnar på musik och kanske inte lika bra på till exempel gymmet. David Carnoy som testat Airpods Max för Cnet hade gärna sett att lurarna var 20 procent lättare, men tycker även han att bygeln gör ett bra jobb med att distribuera vikten.

Bättre tycker de flesta

När det gäller ljudet är majoriteten av testarna överens om att de är lika bra eller bättre än konkurrenterna från Sony och Bose. Nilay Patel på The Verge tycker att Airpods Max har en bredare ljudbild än Sonys brusreducerande lurar och David Carnoy på Cnet tycker att Apples lurar har bättre brusreducering än Sony och Bose, med liten marginal dock. Svenska Feber som är först med att få testa lurarna i Sverige håller med om att ljud och brusreducering är bra och anser att Airpods Max är bättre än Sony WH-1000 XM4.

Alla är dock inte övertygade och till exempel användaren Macaday på Macrumors forum tycker Sony-lurarna har bättre ljud medan användaren föredrar Sonys och Boses lurara eftersom Apple Airpods Max är så mycket tyngre.

Todd Haselton som testat hörlurarna för amerikanska CNBC lyfter särskilt fram Digital Crown, den knapp du kan snurra på för att ändra volymen, en lösningen Apple lånat från Apple Watch. Han föredrar den exakta möjligheten att justera på detta sätt framför konkurrenternas touchkontroller.