Sport, spel och hälsa

Så vill Apple göra folk intresserade av nya verkligheter

Som ett led i att presentera sitt första headset för virtuella och förstärkta verkligheter arbetar Apple med att anpassa appar för den nya produkten.

Publicerad Uppdaterad

Apple förväntas presentera sitt headset virtuella och förstärkta verkligheter på sitt WWDC-evenemang i juni, och en del i arbete med att sälja in idén om andra verkligheter hos användarna är att kunna presentera ett brett utbud av appar. Enligt publikationen Bloomsbergs Mark Gurman kommer Apple att primärt koncentrera sig på områdena sport, spel och hälsa för detta, utöver att anpassa befintliga inbyggda basappar för det nya gränssnittet. Primärt ska det handla om att anpassa Ipad-appar för att användas med headsetet, och användaren kommer att kunna använda enhetens 3D-grönssnitt för att komma åt innehåll i App Store.

Man ska även presentera sådant som är gjort specifikt för headsetet. Det inkluderar bland annat en fitness-app där man ska kunna träna med headsetet och en virtuell instruktör ska vägleda användaren i de olika övningarna, samt en app för att hjälpa användaren med meditation.

Det ska även bli möjligt att titta på exempelvis fotboll (den europeiska versionen) och baseball i virtuella miljöer, samt en dedikerad TV-app för att titta på video i virtual reality. Även Facetime kommer att få en dedikerad app för virtuell verklighet.

Man ska även arbeta med en rad spelutvecklare för att uppdatera befintliga produkter för en förstärkt verklighet.

Källa