Google vill ha hjälp att övertyga Apple

Så vill Google få Apple att ordna RCS

Google tar hjälp av annonser för att få användarnas hjälp att övertala Apple.

Publicerad Uppdaterad

Google utökar nu sina försök att få Apple att införa stöd för tekniken som heter RCS (Rich Communication Services) och som kan beskrivas som en ersättare till gamla SMS och MMS, då man menar att RCS-tekniken skulle förbättra kommunikationen mellan iPhone-användare och Android-användare. Det senaste draget från Google är annonser i kampanjen Get the Message där man genom att ge sin sida av saken vill få användarnas hjälp att övertyga Apple. Google skriver själva att "Det är dags för Apple att fixa sms. Det handlar inte om färgen på bubblorna. Det är de små fotona och videorna, inga sms-meddelanden över wifi och inga läskvitton. Apple skapar dessa problem när vi sms:ar varandra från iPhones och Android-telefoner, men gör ingenting för att fixa det."

RCS lanserades i sin första version år 2008, och den senaste som är release 8.0 version 9.0 kom i maj 2018. Tekniken kallas också exempelvis för SMS+ och bygger in en rad nya funktioner. Det inkluderar bland annat att inte vara beroende av mobiltäckning för att kunna skicka meddelanden, en gemensam standard för att skicka bilder och video, stöd för kryptering, och mer omfattande interaktion mellan deltagare i konversationer.

Google menar att Apples vägran att inte ge iMessage stöd för RCS skapar problem i kommunikationen mellan Iphone och Android, problem som främst drabbar Iphone-användare då fler än 500 tillverkare av Android-enheter stöder tekniken.

Källa