Samsung fortfarande tysta

Sådan blir Samsung Galaxy S23 FE

Läcka avslöjar specifikationerna för Samsung Galaxy S23 FE.

Det har länge kommit olika rykten och läckor kring Samsung Galaxy S23 FE, en mobil som har dykt upp lite överallt utom i något tillkännagivande från Samsung. Nu är det läckaren Yogesh Brar som går ut med vad som uppges vara specifikationerna för enheten.

Enligt Brar kommer Galaxy S23 FE att komma med en 6,4 tum stor dynamisk amoled-skärm med FHD+-upplösning och stöd för 120 Hz skärmuppdatering. Den kommer att drivas av antingen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 eller Samsungs egna Exynos 2200, vilket kompletteras av ett batteri på 4500 mAh med stöd för 25W laddning samt trådlös laddning. Den ska dessutom ha en IP-klassificering, dock oklart vilken.

De tre kamerorna på baksidan ska vara en primär kamera på 50 megapixel med optisk bildstabilisering. Den kameran kompletteras av en på 8 megapixel samt en telefoto på 12 megapixel. Frontkameran ska ligga på 10 megapixel.

Galaxy S23 FE kommer att lanseras med Android 13-baserade One UI 5.1 och omfattas av Samsungs policy med fyra uppgraderingar av operativsystemet och fem år med säkerhetsuppdateringar.

Enligt Brar kommer Samsung Galaxy S23 FE att lanseras nu i september.