Titta - läs - spela

Samlad underhållning - ny funktion på väg till Androidplattor

Många använder sina surfplattor för att titta på film, serier, spela spel eller läsa. Nu har Google lanserat en ny plattform för att samla all underhållning på samma ställe i surfplattor med Android.

Publicerad Uppdaterad

Google har utvecklat en ny funktion för Androidsurfplattor som ska samla alla dina nöjen på ett och samma ställe på surfplattan. Den nya samlingsplatsen kallas för Entertainment Space och är tänkt att förenkla det för dig att fördriva tid med surfplattan. Istället för att behöva gå in i olika appar och leta efter böcker, filmer eller spel så kommer du att kunna gå in det nya Entertainment Space och få det du vill ha serverat. 

Entertainment Space är uppdelat i de tre kategorierna titta, spela och läsa. I tittakategorin kommer du att ha möjligheter att hyra eller köpa filmer från Google TV eller få rekommendationer från Youtube. Entertainment Space kommer också att visa förslag från Hulu, Twitch och ”många andra tjänster”. Exakt vilka som kommer att vara kompatibla med den nya funktionen framgår inte riktigt och det finns ju möjligheter att det kommer att skilja mellan olika länder.

Under spelfliken kommer du att kunna välja om du vill testa nya spel som rekommenderas till dig utifrån de du redan spelat, eller om du vill fortsätta spela något du är mitt uppe i. Vissa spel kommer också att vara tillgängliga för så kallad ”Instant play”, det vill säga att du kan provspela dem utan att ladda ner dem. 

Hör du till dem som gillar att läsa böcker i surfplattan kommer läs-kategorin i Entertainment Space att låta dig hoppa in i böcker du håller på att läsa, du kan få nya böcker rekommenderade och vill du välja en ljudbok istället kan du göra det också. Du kan även provläsa böcker innan du väljer att köpa dem. 

Till en början kommer Entertainment Space att landa i USA enbart i Walmart onn-plattor, men senare i år kommer funktionen att rulla ut globalt till ett flertal tillverkares surfplattor. Är ni flera som använder surfplattan kan ni skapa flera olika profiler så att varje familjemedlem får sina egna rekommendationer i Entertainment Space. 

Källa