1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samlade-rykten-om-iphone-13-a15-chipen-ska-nu-vara-i-produktion
570417
Nyheter
falskt
Lansering i höst

Samlade rykten om Iphone 13 – A15-chipen ska nu vara i produktion

Enligt rapporter har systemchipen till Iphone 13 börjat produceras, analytiker tror heller inte på några förseningar med Apples lansering.

Enligt rapporter ska chipet som efter produktion ska petas in i den kommande Iphone 13 ha börjat produceras hos TSMC. Det finns ganska få detaljer kring det kommande chipet men då M-chipen (som sitter i Macbook och i nya Ipad Pro) och A-chipen (som sitter i Iphone) tidigare har varit förhållandevis nya så gissar sig vissa till att de kommande A15-chipen till Iphone 13 kommer att vara baserade på samma 5nm-processteknik som det kommande M2-chipet och som nuvarande A14 i Iphone 12. Däremot återstår det att se om Apple kommer att drabbas av bristen på hårdvara som har varit ett problem för branschen sedan en tid tillbaka, men en analytiker från TIF Security, Ming Chi Kuo menar att det är osannolikt att Apple kommer att drabbas av förseningar med Iphone 13. Iphone 12-serien presenterades ju i höstas senare än vanligt dessutom med leverans av delar av familjen ännu senare.

Största nyheterna i Iphone 13 – enligt ryktena

De största förändringarna till Iphone 13 förväntas vara en skärm med 120 Hz uppdatering och en lite tjockare telefon kanske på grund av förändringar i kameran samt ävern ett större batteri. Uppställningen väntas bli densamma som för Iphone 12, med fyra telefoner inklusive en Mini, en Pro och en Pro Max. Systemchippet ska alltså bli A15 Bionic givetvis med 5G stöd, eventuellt till och emd utökat sådant och med 5 namnometers tillverkningsteknik. Några stora designförändringar är inte väntade utan det handlar mer om att utgå från de befintliga Iphonen 12. Dock så har det förekommit uppgifter om att sensorpanelen i toppen på skärmen kan bli mindre för att Apple lyckats göra tekniken som ryms där mindre utrymmeskrävande. 

Källa