Efter Android

Samsung arbetar med Google kring Fuchsia OS

Samsung och Google samarbetar kring det kommande multiplattformsbaserade operativsystemet Fuchsia, men exakt vad det innebär för framtiden är ännu lite oklart.

Publicerad Uppdaterad

Det verkar som om Samsung har arbetat med Google kring det kommande operativsystemet Fuchsia OS som Google arbetat med de senaste fem åren. Fuchsia OS är ett helt nytt operativsystem som är tänkt att kunna köras på en mängd olika enheter, allt från mobiler till datorer och andra smarta prylar. 

Samsungs bidrag verkar hittills ha bestått i att de lagt till sitt filsystem F2FS. Ett filsystem som Samsung konstruerade för att hantera filer på eMMC och SSD som ersatte EXT4. För Samsung var Note 10 den första enheten som kom med det nya filsystemet. 

Det är inte klart huruvida F2FS är det huvudsakliga filsystemet i det kommande Fuchsia OS eller om det används för att kunna kommunicera med andra enheter. Men Samsung står som officiella medkreatörertill Fuchsia OS, så det är inte något de gjort i lönndom. 

Vad det kan innebära för framtiden är öppet att spekulera kring, kanske var Google bara intresserade av Samsungs filsystem. Eller så såg Samsung en möjlighet att vara med och utveckla något som de tror kommer att ta över i framtiden och de vill inte missa tåget. 

Google har inte velat kommentera speciellt myket kring det hela än så länge men de har sagt att de kommer med några stora nyheter på sitt Google I/O den 18-20 maj, så om Fuchsia OS ingår i de nyheterna behöver vi inte vänta så länge. 

Källa