Lugnt med nyheter

Samsung arbetar med ny version av årets mest sålda vikbara telefon

Föregångaren Samsung Galaxy Z Flip.

Samsung Galaxy Z Flip tycks snart komma i en ny version.

Publicerad Uppdaterad

I en läckt presentationsvideo visar Samsung upp en uppföljare på sin vikbara telefon Galaxy Z Flip. Telefonen som visas upp heter Galaxy Z Flip 5G och enligt informationen är det inte mycket som ska ha förändrats jämfört med föregångaren. 

Den ska vara utrustad med Qualcomms nya Snapdragon 865 Plus jämfört med föregångarens Snapdragon 855 och som namnet säger kommer den att ha 5G. Bortsett från det ska de enda skillnaderna vara att den blir 0,1 millimeter längre och 0,5 millimeter tjockare samt finnas i en bronsfärgad version.

Det ska fortfarande vara samma batteri, samma kameraspecifikationer och en vikbar 7,6 tum Full-HD+ (1080 x 2636 pixel) dynamisk Amoled-skärm.

Troligtvis kommer Samsung att presentera Galaxy Z Flip 5G när de ska hålla sitt Galaxy Unpacked-evenemang i början av augusti. Då kan vi förutom denna telefon få se Galaxy Note 20-familjen och Samsung Galaxy Fold 2. Den senare ska dock enligt de senaste ryktena ha försenats. Det har pratats om att Samsung ska släppa ett flaggskepp i månaden under hösten för att sprida ut uppmärksamheten, men förseningen kan göra att Fold 2 bara visas upp i form av ett smakprov på lanseringen eftersom mjukvaran sägs vara långt ifrån färdig.