Smidigare vikbar

Samsung bekräftar att de utvecklar en smidigare vikbar telefon

Samsung har avslöjat att de arbetar med att ta fram en lättare och tunnare vikbar telefon, men det sägs inget om huruvida det blir en Flip eller Fold.

Publicerad Uppdaterad

På sitt årliga forum för investerare har Samsung bekräftat att de jobbar på att utveckla en tunnare och lättare vikbar telefon. Vilken ledd den kommer att vikas på, det vill säga om det är en Fold eller en Flip, sägs dock inte. Men det går kanske att tänka sig att det skulle kunna vara den kommande Galaxy Z Fold 3, då den tidigare modellen fick en del kritik för sin storlek och vikt. 

Samsung har ju den vikbara marknaden i ett hyfsat fast grepp då det inte finns en överdrivet stor konkurrens. Men priserna på Samsungs Galaxy Z-modeller har inte varit låga, vilket gör en sak som Samsung också tar upp på sitt forum intressant. Nämligen att de ska göra vikbara telefoner till en "mainstream-produkt". Det borde innebär att de kommer att göra dem billigare. 

Enligt rykten kommer den kommande Galaxy Z Fold 3 att fungera med S-pen, vilket skulle betyda att den får en tåligare skärm. Om det här går att kombinera tillsammans med en lättare och tunnare design återstår att se. Samtidigt fortsätter uppgifter att cirkulera om att Note-serien kan vara på utgående och att Z-serien av vikbara kan ta dess plats med stöd för S-Pen i såväl vissa vikbara som i utvalda telefoner i S-serien.

Källa