Inte längre enbart Snapdragon för Samsung

Samsung bekräftar – planerar Exynos istället för Snapdragon

Efter att ha gett mobilerna i Galaxy S23-serien enbart Snapdragon-processorer, kan Samsung nu vara på gång med en helomvändning.

Publicerad Uppdaterad

Från att tidigare ha blandat sina egna Exynos-processorer med Qualcomms Snapdragon-processorer i sina flaggskeppsmodeller i Galaxy S-serien, var en av de stora nyheterna med Galaxy S23-modellerna att samtliga använde Snapdragon. Nu har dock Samsung bekräftat att de kommer att gå tillbaka till att använda Exynos i kommande flaggskeppsmodeller.

Det är Hyeokman Kwon, Vice President för DS Division hos Samsung LSI som konstaterat att "vi arbetar för att Exynos ska återvända till flaggskeppet i Galaxy-serien." Även om inga specifika modeller eller ens serier är nämnda vid namn, så är det Samsungs Galaxy S-serie som är deras uttalade flaggskepp. I så fall kan det vara Galaxy S24-modellerna som kommer att bli de första som omfattas.

Detta öppnar upp för en rad olika troliga utvecklingar där de två troligaste är att Samsung antingen gör som tidigare och använder Snapdragon och Exynos i olika geografiska regioner. Ett annat alternativ är att man använder Snapdragon 8 Gen 3 i den vanliga Galaxy S24, medan S24 Plus och S24 Ultra kan komma att använda Exynos 2400 som är det troligaste kandidaten i Exynos-serien.

Källa