Annons

Till Galaxy S6 och S6 Edge

Samsung börjar rulla ut Android 6.0.1-uppdatering

Uppdaterad: Efter lång väntan – nu har Android Marshmallow börjat nå Galaxy S6 och S6 Edge. Uppdateringen är dock än så länge bara gått ut till användare i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Anpassningen av Android 6.0 - även känt som Marshmallow - har varit en utdragen process för Samsung.

Nu kommer uppgifter om att mobiljätten precis har släppt den uppdaterade mjukvaran till allmänheten i hemlandet Sydkorea. Detta efter ett kortvarigt beta-program där användare kunde få testköra det nya systemet innan det var helt färdigt.

Utrullningen av Android 6.0.1 i nuläget dock begränsad till Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge, men det borde inte dröja särskilt länge innan den färska mjukvaran når även Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5, skriver SamMobile.

Samsung har ännu inte gått ut med någon information om när Android 6.0.1 är redo att skickas även i andra delar av världen. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.

Uppdatering (15:58):
Mobil.se har varit i kontakt med Samsung Sverige, som i nuläget inte kan säga när Android 6.0.1 kan tänkas nå svenska användare.
– Tidpunkten för den nordiska utrullningen är inte spikad, så vi måste be om att få återkomma med svar om det längre fram, säger presskontakt Claes Nyströmer. 

Källa