Så ska framtidens efterfrågan mötas

Samsung bygger världens största OLED-fabrik

Samsung Displays befintliga anläggningar.

OLED-skärmar blir allt mer populära, och Samsung Display som dessutom ska leverera OLED-paneler till Apple ser sig nu nödgade att bygga en ny och rekordstor fabrik för att klara framtidens efterfrågan. Det uppger källor till koreanska ET News.

Publicerad Uppdaterad

Inte nog med att Samsung själva använder OLED-paneler i sina smartphones. Nu ska man även leverera OLED-skärmar till konkurrenten och kunden Apple, vars kommande flaggskeppsenhet Iphone 8 sägs få just OLED-skärm. Apple ska dessutom planera att gå över helt och hållet till OLED-skärmar på samtliga telefonmodeller till 2019, något som självfallet skulle innebära en helt omöjlig situation för Samsung Display om man inte agerade. Därför sägs man nu ha en ny fabrik på gång, som ska bli den största OLED-fabriken i världen. 

Massproduktion inleds 2019

Om allt går som det ska kommer fabriken att vara redo för massproduktion av OLED-skärmar någon gång under 2019. Kapaciteten ska ligga 30 procent högre än vad Samsung Displays största OLED-fabrik klarar i dagsläget. Det innebär att man kommer att ha en maxkapacitet på uppåt 270 000 skärmpaneler per månad. Den befintliga fabriken, A3, har redan tidigare byggts ut för att klara efterfrågan, och den nya fabriken som får namnet A5 ska alltså komplettera snarare än ersätta den gamla. Enligt obekräftade uppgifter ska Apple ha beställt mellan 70 och 92 miljoner OLED-paneler från Samsung Display till kommande Iphone 8. 

Källa