Skärmdumpar visar

Samsung dissar bloatware

Efter att ha lanserat telefoner fyllda med bloatware som inte gick att ta bort verkar Samsung ha tänkt om.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har tidigare släppt telefoner fyllda med bloatware. Mjukvaran som fyller upp användares telefoner utan möjlighet att avinstalleras har länge varit en av Samsungs mest kritiserade delar. Men med deras nästa flaggskepp Galaxy S6 och S6 Edge så verkar en del av problemen att vara borta.

Bilderna visar att bland annat att Microsofts appar som nyligen introducerades som förinstallerade att går att avinstallera. Samma sak verkar gälla med majoriteten av alla appar, inkluderat alla Google appar och Samsungs egna S Health of S Voice. En intressant aspekt bland urvalet av appar som kan tas bort är att Googles Play Store går att avinstallera men inte Samsungs egna Galaxy Apps. Om telefonen fungerar likadant vid släpp så visar det på ytterligare distansering från Googles operativsystem, Samsung lanserade så sent som i januari sin första smarta mobil med det öppna operativsystemet Tizen OS.

Galaxy S6 har uppvisat en väldigt annorlunda filosofi från företaget, med metallhölje istället för plast, en egenutvecklad Exynos-processor och nu möjligheten att ta bort bloatware.