https://www.mobil.se/nyheter/samsung-far-ny-mobilchef-dj-koh-forflyttad
568117
Nyheter
Flera chefer får nya uppgifter

Samsung får ny mobilchef – DJ Koh förflyttad

Bilden på Roh Tae-moon, Samsungs nya mobilchef, är tagen i samband med lanseringen av Galaxy S7 och S7 Edge.
Dong Jin Koh, eller DJ Koh som han brukar presenteras, är mobilchefen som brukar hålla i Samsungs produktpresentationer. Nu står det klart att han inte får förnyat förtroende.

När Samsung inom kort presenterar Samsung Galaxy S20 är det inte den välkände DJ Koh som kommer stå på scenen. En rad olika chefer på Samsung har fått nya uppgifter och DJ Kohs jobb som chef för mobildelen tas nu över av Roh Tae-moon. Han har fram till nu haft ansvaret för utvecklingen av Samsungs Galaxy-serie av telefoner, så han har alltså i hög grad varit delaktig i de fram- och motgångar som DJ Koh ansvarat för.  Hit hör framgångar som Note 10 och S10-familjerna, men även generande misstag som batterifiaskot med Note 7 och Galaxy Fold som fick kallas tillbaka efter att den i de första testerna helt enkelt gick sönder. 

DJ Koh har ansvarat för mobildelen sedan 2015 men får nu en mer vag roll och ska bland annat, tillsammans med Kim Ki-nam och Hyun-Suk Kim som även de blivit av med sina tidigare positioner, fokusera på att skapa synergier mellan olika delar av Samsung Electronics. 

Nya mobilchefen Roh Tae-moon som vi troligen får bekanta oss närmare med i samband med S20-lanseringen har alltså lett utvecklingen av Galaxy-serien hos Samsung och förväntas nu, enligt det pressmeddelande Samsung skickat ut, att blåsa nytt liv i organisationen och presentera nya strategier för att Samsung ska lyckas i den hårdnande konkurrensen.