Samsung lanserar

Samsung Galaxy A52s 5G vässas med nytt chip

Nu har Samsung lanserat en ersättare till deras tidigare A52 5G, den nya varianten har fått en bättre skärm och nyare chip.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har lanserat en ny modell i sin billigare A-serie, A52s 5G. Tillkomsten av ett "s" signalerar att det hänt något under huvet, och i det här fallet och över huven. Det som har förändrats är i stora drag, chipsetet och skärmen. Den tidigare modellen drevs av Snapdragon 750G medan den ny versionen har fått ett Snapdragon 778G, ett chip med 6nm processteknik. 

Det andra som justerats är uppdateringshastigheten på skärmen, från 90Hz till 120Hz. Den är dock inte justerbar som på S21-serien. 

Redan innan dessa nya tillskott var A52 en bra mobil som gav många bra specifikationer och funktioner från de dyrare kamerorna utan att kosta lika mycket. A52s kommer också att vara IP67-klassad vilket alltså innebär att den tål en del fukt och damm. 4500 mAh-batteriet går att ladda via 25 W snabbladdning. Säljstarten är nära förestående och i Sverige har flera återförsäljare teleofnen på väg in i lager. Priset är 4900 kronor.

Källa