Sverige en av de första länderna i världen

Samsung Galaxy Fold släpps i Sverige 3 maj, förbokning 26 april

Den 26 april kan svenska konsumenter skriva upp sig på en reservationslista för att bli först att köpa Samsung Galaxy Fold. Det bekräftar Samsung idag.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har än så länge presenterat Galaxy Fold framförallt i glasmonter och det är få som fått bekanta sig med teleofnen i detalj. Det ska det dock snart bli ändring på för den 3 maj släpps telefonen till försäljning. Priset blir 22 300 kronor och då ingår ett par Galaxy Buds och i priset inkluderas även ett års försäkring och ett skal gjort av kevlar. Det råder dock ingen tvekan om att det trots detta fortfarande handlar om en mycket dyr telefon.

Via webbsidan och i butiker

Försäljningen av Samsung Galaxy Fold kommer att ske via Samsungs egen hemsida, i bolagets egen butik på Kungsgatan i Stockholm samt via Samsungs egen butik i Elgiganten Barkarby, även det i Stockholmsområdet. Telefonen ska även finnas hos Tele2, men det blir offentligt först senare vilka Tele2-butiker det gäller. När man som konsument skriver upp sig på reservationslistan för att köpa en enhet kommer man även få löpande leveransinformation och de första exemplaren av telefonen ska levereras den 3 maj. 

Samsung Galaxy Fold är enligt produktchefen på Samsung i Sverige, Andreas Bergqvist, resultatet av över tio års innovationsarbete.
– Det ska bli intressant att se hur konsumenterna väljer att nyttja de nya möjligheter som öppnas upp, säger han.

Samsung Galaxy Fold består av en yttre skärm på 4,6 tum och en inre vikbar skärm på 7,3 tum. Börjar man att använda en app på den lilla, yttre skärmen och viker upp telefonen så ska man kunna fortsätta där man var även på den stora skärmen.

Begränsat antal

Man anger inte hur många enheter som kommer att finnas tillgängliga för svenska konsumenter utan nämner bara att "ett exklusivt antal Galaxy Fold" kommer att finnas tillgängliga i Sverige. Telefonen kommer att släppas i färgerna Space Silver och Cosmos Black. Utöver dessa två färgval ska man som kund även kunna desgina sin egen Galaxy Fold på Sasmungs hemsida och där välja mellan Martian Green eller Astro Blue samt till de färgerna välja två ytterligare accentfärger för att ge telefonen ett mer unikt utseende.

Sverige en av 15 länder

I USA släpps Galaxy Fold till försäljning redan den 26 april, men i Europa är det altså då som förbokningen öppnar medan vi får vänta på själva leveranserna till den 3 maj. I den europeiska lanseringen samarbetar Samsung med en rad olika operatörer och Sverige är ett av 15 europeiska länder där telefonen släpps. Det handlar främst om västeuropeiska länder medan Östeuropa till stora delar är undantaget. De europeiska länder där telefonen släpps är förutom Sverige även Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Norge, Danmark, Finland, Belgien, Nederländerna, Österrike, Polen, Rumänien and Schweiz.